skip to Main Content

Njeriu me mendime mira vs njeriut me mendime të këqija

Një njeri me mendime të këqija ndryshon pak nga pak. Sa më shumë mendime të këqija të ketë, aq më i shëmtuar bëhet. Kur mendimet e këqija e pushtojnë çdo ditë, çdo javë, çdo vit, shëmtohet aq shumë sa me zor mund t’ia hedhësh sytë.

 

Një njeri i mirë nuk mund të jetë kurrë i shëmtuar. Mund të kesh hundë të madhe, nofulla të gjera, dhëmbë të dalë, por nëse ke mendime të mira, ato do të shkëlqejnë në fytyrën tënde si lule dielli dhe do të dukesh gjithmonë i adhurueshëm”.

Roald Dahl