skip to Main Content

Përkufizime optimiste për jetën

Po përjetoni një periudhë të vështirë? Jeni të rënë shpirtërisht dhe mendërisht? Mendoni se keni prekur fundin? Lajmi i mirë është se nëse keni prekur fundin nuk keni ku të shkoni më tej, përveçse të ringriheni.

Shprehjet e mëposhtme të disa preh figurave të rëndësishme botërore do t’ju ndihmojnë ta shihni jetën më pozitivisht dhe të zgjoheni me një buzëqeshje.

 

“Ata që duan të këndojnë e gjejnë gjithmonë një këngë”.

– Proverb suedez

 

“Nuk e ndryshoj dot drejtimin e erës, por mund të rregulloj velat që të arrij destinacionin që dua”.

– Jimmy Dean

 

“Edhe nata më e errët do të përfundojë një moment dhe dielli do të lindë”.

– Victor Hugo

 

“Nuk je kurrë shumë vonë për të arritur një qëllim, për të realizuar një ëndërr”.

– CS Lewis

 

“Jetën e bën më të ëmbël fakti që jetohet vetëm një herë”.
– Emily Dickinson

 

“Të gjithë jemi në një hendek, por disa nga ne janë duke parë yjet”.

– Oscar Wilde

 

“Jeta është pasqyrë: nëse i vrenjtesh, ta kthen mbrapsht; nëse i buzëqesh të kthen përshëndetjen”.

– William Makepeace Thackeray

 

“I vetmi vendim i rëndësishëm është se çfarë duhet të bëjmë me kohën që na është dhënë”.

– JRR Tolkien

 

“Mjaft u shqetësuat se mos qytetërimi mbaron sot, në Australi ka mbërritur e nesërmja”.

– Charles Monroe Schulz