skip to Main Content

Nga shkrimtar në DJ. Haruki Murakami, program në radion japoneze

Haruki Murakami është një ndër shkrimtarët më të njohur japonezë në botë dhe përveç librave ka dhe një pasion tjetër: muzikën. Radioja më e njohur në këtë vend “Tokio FM” i ka krijuar një hapësirë, për pasionin e tij.

Shkrimtari improvizohet DJ për rreth një orë, vë muzikën e tij të preferuar dhe bisedon me dëgjuesit.

 

“Murakami Radio” titullohet programi radiofonik që ka për protagonist shkrimtarin e shumëvlerësuar, një emër i frymëzuar nga një krijim i shkurtër i Murakamit që nuk është publikuar jashtë Japonisë.

Më në fund shkrimtarit iu dha rasti për t’u treguar njerëzve për pasionin e tij për muzikën, që e ka që fëmijë, kur koleksiononte CD dhe pllaka gramafoni. Playlist-a e këngëve të tij të preferuara gjendet edhe në “Youtube” dhe varion nga roku te popi, si japonez edhe ndërkombëtar.