skip to Main Content

Kanë thënë për gruan…

Gratë janë si ylberi. Ku kalojnë ato, ngjyroset.
Alberto Moravia

Gratë janë si ëndrrat, nuk janë kurrë ashtu siç i do ti.
Luigi Pirandello

Shpesh, gratë bëjnë gjëra që të shtangin. Mund ta provosh gjithë jetën, por nuk do të kesh atë lehtësinë që e bëjnë ato. Janë të lehta brenda.
Alessandro Baricco

Të jesh grua është shumë tërheqëse. Është një aventurë që kërkon një lloj kuraje, një sfidë që nuk ka fund.
Oriana Fallaci

Nga sytë e grave rrjedh doktrina ime. Në to shkëlqen ende zjarri i vërtetë i Prometeut, janë libri, arti, akademia që tregojnë, mbajnë dhe ushqejnë botin.
William Shakespeare

Gratë nuk i shikon asnjëherë të ulen në një stol me njoftimin sipër: “Kujdes! E sapolyer”. Kanë sy ngado.
James Joyce

Grua nuk lind, bëhesh.
Simone de Beauvoir

Ndjenjat e thella ngjasojnë me gratë e ndershme. Kanë frikë të zbulohen dhe kalojnë në jetë me sytë e ulur.
Gustave Flaubert

Le t’ua lëmë gratë e bukura burrave pa fantazi.
Marcel Proust

Jepuni grave rastin e duhur dhe ato mund të bëjnë gjithçka.
Oscar Wilde