skip to Main Content

Pesë shprehje nga letërsia për të kremtuar pranverën

“Kur vjen pranvera, edhe ajo e gënjeshtërta, problemet zhduken dhe e vetmja gjë që ka rëndësi është të jesh i lumtur. Vetëm njerëzit mund të ta prishin ditën në pranverë. Njerëzit janë gjithmonë ata që i vënë kufi lumturisë, përveç ca pakëve që janë po aq të mirë sa pranvera vetë”.

― Ernest Hemingway

 

“Ishte një nga ato ditët e marsit kur dielli nxeh, por era fryn e ftohtë: kur është verë në dritë dhe dimër në hije”.

― Charles Dickens

 

“Pavarësisht ikjes së viteve dhe plakjes së pashmangshme, unë gjithmonë do ta mbjell kopshtin në pranverë. Kush mund t’i rezistojë ndjenjës së shpresës, gëzimit, rilindjes së natyrës?”

― Edward Giobbi

 

“Natyra e vërtetë e zemrës njerëzore është si moti në pranverë. Edhe kur premisat janë për shi me gjyma, papritur retë largohet dhe qielli kthjellohet”.

― Maya Angelou

 

“Nëse njerëzit nuk do ta donin njëri-tjetrin, për çfarë të na duhet pranvera?”

― Victor Hugo