skip to Main Content

Poetja italiane e Rilindjes

Isabella di Morra, poeteshë italiane e viteve 1500. Isabella u vra nga vëllezërit e saj, që dyshonin se e reja kishte një lidhje intime me një fisnik spanjoll. E panjohur në kohën kur jetoi dhe me një numër relativisht të vogël poezish e sonetesh, krijimtaria e saj sot konsiderohet ndër më origjinalet dhe të fuqishmet e letërsisë italiane të shekullit të 16-të.