skip to Main Content

Librat e preferuar të Haruki Murakamit

“Getsbi i  madh” F. Scott Fitzgerald

I cilësuar si romani më i madh amerikan, është edhe libri i  preferuar i Haruki Murakamit, i cili në moshën 20 –vjeçare donte ta përkthente në gjuhën e tij, por nuk e ndjeu kurrë veten gati.

 

“Kështjella” – Kafka

Murakami e ka lexuar këtë libër për herë të parë në moshën 15-vjeçare. Libri i la kaq mbresë sa ia rekomandon kujtdo.

 

“Vëllezërit Karamazov” – Dostojevski

Roman i shkëlqyer! Kaq mjafton!

 

“Rojë në thekërishten buzë greminës”  – J.D. Salinger

Për shumë kënd, ky libër është një përrallë klasike, por Murakami e kujton si një rrëfim të errët dhe të fortë.

 

Seria e plotë e aventurave të Philip Marlowe  – Raymond Chandler

Tregimet me detektiv janë klasikë dhe kanë pasur një ndikim të thellë në Murakamin shkrimtar aspirues.