skip to Main Content

Fragment nga “Harku i Triumfit”

“Ti ishte gjithmonë aq i sigurt! Ishe aq i sigurt, sa më vinte të shkalloja! Asgjë s’mund të të shkundte nga ajo siguri. E urrej atë epërsinë tënde! Sa herë jam pushtuar nga ajo urretje për të! Unë kam nevojë për entuziazëm. Kam nevjë për një njeri që të çmendet pas meje, të lajthitë bashkë me mua! Më duhet një njeri që s’bën dot pa mua. Kurse ti mund të jetosh edhe pa mua. Gjithmonë ke mundur. S’ma ke nevojën. Je i ftohtë. Je i zbrazët. Ku di ti ç’është dashuria! Kurrë s’ke qenë për mua ai që duhej të ishe. Të pata gënjyer atëherë kur të thashë që kjo punë ndodhi sepse mungove dy muaj. Kështu do të ndodhte edhe sikur të kishe mbetur këtu. Mos m’i zbardh dhëmbët! Unë jam e zonja t’i dalloj ndryshimet, i di të gjitha; e di që ai tjetri nuk është i zgjuar dhe nuk është kështu si ti, por ai bën çmos për mua, për të s’ekziston asgjë përveç meje; ai e ka mendjen vetëm tek unë, nuk do njeri tjetër përveç meje, nuk njeh tjetër përveç pushtetit tim… Ja, për këtë kam nevojë unë”.