skip to Main Content

Miqësia sipas Amos Oz

“Ekzistojnë shumë gra të cilat tërhiqen nga meshkujt tiranikë, ashtu sikur insektet pas flakës. Por ekzistojnë gjithashtu disa gra të cilat s’kanë nevojë për heronj e madje as për ndonjë dashnor të stuhishëm, por vetëm për një mik.
Tento të gjesh atë që është duke kërkuar një mashkull si shok, jo sepse ato janë ndihen të zbrazëta, por sepse e shijojnë ndjenjën kur të plotësojnë edhe ty gjithashtu.
Mos harro se miqësia mes femrës dhe mashkullit është shumë më e çmuar dhe më e rrallë sesa dashuria: në fakt, dashuria është mjaft e ngathët kur krahasohet me miqësinë. Miqësia përfshin një masë të ndjeshmërisë, vëmendjes, zemërgjerësisë dhe një sens të hollë të akorduar të përmbajtjes”.

-Amos Oz