skip to Main Content

Lexime verore – librat që mund t’i merrni në plazh

Vera më në fund erdhi dhe bashkë me të edhe plazhi. Me siguri shumë nga ju sot i drejtohen bregdetit për të përballuar temperaturat e larta. Verë do të thotë çlodhje, muzikë, udhëtim dhe shoqëri e një ose më shumë librave. Kafe e ftohtë, limonada apo kokteje, ditë të gjata…

Lamtumira mashtruese

Oliver Mol Ndarja nga librat është njëlloj si ndarja nga miqtë… Libraritë me libra të përdorur gjithmonë më ngjallnin trishtim. Më dukeshin si vende me histori të harruara, të lëna pas dore, të braktisura. Sigurisht që kjo nuk është plotësisht e vërtetë, por vite më parë, kur isha akoma një…

Ji veç i mirë…

"Ne ende dridhemi, ende kemi frikë të ndërmarrim hapin e parë, e megjithatë, rritemi. Na udhëheqin shkëndijat e frymëzimit. Natyra nuk hedh poshtë asnjë. Edhe nëse mjedisi apo shoqëria na kthen shpinën, ne përsëri mbetemi në shoqërinë e gjithçkaje të gjallë. Ji veç i mirë dhe i ndjeshëm dhe do…

Ajo

“Ajo dukej aq e bukur, aq joshëse dhe aq ndryshe nga njerëzit e zakonshëm, saqë ai nuk mund ta kuptonte se pse askush nuk shqetësohej si ai nga kërcitja e takave të saj nëpër rrugën me gurë, pse zemra e askujt tjetër nuk ishte e tërbuar nga flladi i tërbuar…

Zbulova…

Në mes të urrejtjes zbulova se brenda meje ishte një dashuri e pamposhtur. Në mes të lotëve zbulova se brenda meje ishte një buzëqeshje e pamposhtur. Në mes të kaosit zbulova se brenda meje qëndron një qetësi e pamposhtur. Përmes gjithë këtyre kuptova se… Në mes të dimrit, brenda meje…

Miqësia sipas Amos Oz

“Ekzistojnë shumë gra të cilat tërhiqen nga meshkujt tiranikë, ashtu sikur insektet pas flakës. Por ekzistojnë gjithashtu disa gra të cilat s’kanë nevojë për heronj e madje as për ndonjë dashnor të stuhishëm, por vetëm për një mik. Tento të gjesh atë që është duke kërkuar një mashkull si shok,…