skip to Main Content

Thenie 01

I vetmi njeri qe kurre nuk ben gabime, eshte njeriu qe nuk ben asgje. T.Rusvelt

Gjuha jonë – Naim Frashëri

GJUHA JONE Vellezer shqiptar! Te prekim urtesine, te zem' udhen e mbare te ngjallim Shqiperine. Shqiperia ka qene edhe po do te jete Po sot ne ditet tona te mete te mos kete. E ka nderuar zoti gjithnje Shqiperine ish fort mire qemoti do behet dhe tanine. Sa ishte trimeria…

Gjuha jonë sa e mirë! Sa e ëmbël! Sa e gjerë! Sa e lehtë! Sa e lirë! Sa e bukur! Sa e vlerë!

Thenie 3887

Librat përbëjnë kapital. Një biblotekë është jetëgjatë sa edhe një shtëpi, me qindra vjet. Pra, librat nuk janë një artikull konsumi, por një kapital. Dhe shpesh, në rastin e njerëzve profesionistë, është i vetmi kapital! Thomas Jefferson

Thenie 3875

Investimi në dituri paguan interesin më të mirë. Benjamin Franklin