skip to Main Content

Të dashurosh do të thotë të mos e ndryshosh tjetrin

Çfarë do të thotë të dashurosh? Ka kaq shumë shpjegime për këtë ndjenjë sublime, që sërish fsheh pak mister. Sipas murgut budist, aktivistit për paqen Thich Nhat Hanh, të dashurosh do të thotë të kuptosh; të dashurosh dikë do të thotë të kuptosh vuajtjet e atij personi. Duket disi dramatike,…

A ke frikë?

Më thuaj, a ke frikë të vdesësh nja dhjetë herë përpara se të jetosh si njeri i rilindur, të marrësh frymë me tërë fuqinë e erës e krahëve t'ua frysh pluhurin e mbledhur? Më thuaj, a ke frikë të zbresësh shkallëve të fatit si fitimtar në bodrumin e harruar me…

Tiranë

Tirana e braktisura Tiranë, për ikjen tënde ende edhe në Maj qan. Tiranë groteskja Tiranë, maskuar si mullinjtë e erës ngjan. Tiranë e palumtura Tiranë, këtu kafshon mes dhimbjesh shpirtin kurse atje tej nën zë shan. Tiranë kryeneçja Tiranë, në udhëkryqe semaforësh fatet tona ndan. Tiranë përjetë e huajaTiranë! Ti,…

Rregulla për një jetë të (pa)shëndetshme – Honore de Balzak

Alkooli:Të gjitha dashuritë e mëdha nisin me shampanjë e përfundojnë me çaj bimor. Shëndeti: E qeshura është shëndeti i shpirtit. Gjumi: Një bashkëshort i mirë nuk fle kurrë i pari dhe nuk zgjohet kurrë i fundit. Miqësia: Miqësia zgjat vetëm kur secili prej miqve mendon se është superior ndaj tjetrit.…

Për fëmijët spanjollë, “Kësulëkuqja” është e ndaluar

Shumë sholla në Barcelonë kanë vendosur të tërheqin nga biblioteka dhe rrjedhimisht edhe nga kurrikula mësimore rreth 200 libra, që sipas një grupi vlerësues konsiderohen si seksistë. Rreth 600 libra u vlerësuan nga një grup i përzgjedhur studiuesish, mësuesish dhe prindërish, të cilët për shumë syresh mendojnë se janë plot…

Disa nga libraritë më të veçanta nëpër botë

Nga Anglia në Argjentinë, një udhëtim për zbulimin e disa prej librarive më të veçanta, që ia vlen të vizitohen të paktën një herë në jetë. El Ateneo Grand Splendid – Argjentinë Është pa dyshim një nga libraritë më të bukura në botë. Funksioni parësor u ndërtesës ka qenë për…