skip to Main Content

Lamtumira mashtruese

Oliver Mol Ndarja nga librat është njëlloj si ndarja nga miqtë… Libraritë me libra të përdorur gjithmonë më ngjallnin trishtim. Më dukeshin si vende me histori të harruara, të lëna pas dore, të braktisura. Sigurisht që kjo nuk është plotësisht e vërtetë, por vite më parë, kur isha akoma një…

Të dashurosh do të thotë të mos e ndryshosh tjetrin

Çfarë do të thotë të dashurosh? Ka kaq shumë shpjegime për këtë ndjenjë sublime, që sërish fsheh pak mister. Sipas murgut budist, aktivistit për paqen Thich Nhat Hanh, të dashurosh do të thotë të kuptosh; të dashurosh dikë do të thotë të kuptosh vuajtjet e atij personi. Duket disi dramatike,…

Personazhet reale pas doktor Xhekill dhe zotit Haid

Të gjithë e dinë historinë e doktor Xhekill dhe zotit Haid: një shkencëtar i njohur, doktor Xhekill, pi një përzierje që e shndërron në një monstër, i tmerrshmi zoti Haid. Është një histori horrori, ndër më të njohurat në botë, që është treguar dhe ritreguar qindra herë. Gjithmonë njerëzit kanë…