skip to Main Content

Si të lexosh një libër në javë

Pse? Sepse, së pari, ndihesh mirë! Të lexosh nga një libër çdo javë të ndihmon të mendosh mirë dhe të jep një numër të madh idesh; është shumë më mirë sesa televizori, madje edhe se interneti; të ndihmon ta kuptosh më mirë botën… Pse pikërisht një libër në javë? Është e…

Formula për një marrëdhënie të përjetshme sipas Elena Ferrantes

Marrëdhëniet në çift janë mishërim i pasigurisë. Nëse takojmë dikë që nuk e kemi parë prej muajsh, hezitojmë t'i themi: Të fala Frankos! E mira është që nëpërmjet pyetjeve me takt të marrim vesh nëse marrëdhënia me Frankon vazhdon ende, që Franko nuk është zëvendësuar nga ndonjë Xhani apo Xhorxhio.…

Dita kur më vdiq ime bijë…

Roald Dahl, 1986 Vajza ime e madhe, Olivia, u prek nga fruthi në moshën 7-vjeçare. Ndërsa sëmundja ndiqte kursin e vet, mbaj mend se i rrija pranë shtratit dhe i lexoja. Pa dyshim që kujdesesha për time bijë, por pa u alarmuar. Kur një mëngjes, ndërsa mendoja se vajza ishte…

Të duash atë që bën! Puna në librari të ndryshon jetën

Të gjesh një punë që bën me dashuri është fat i madh. Jo të gjithë ia arrijnë. Shpesh zgjedhim profesione që nuk na përmbushin shpirtërisht, por na sigurojnë financiarisht; herë të tjerë nuk kemi as luksin e zgjedhjes; ndokush tjetër thjesht qëllon të nisë një punë që më vonë i…