skip to Main Content

Unë kam një ëndërr

Nga Martin Luther King Unë jam i lumtur që jam bashkuar me ju sot, në atë që do të hyjë në historinë e kombit tonë si shprehja dhe demonstrimi më të madh për lirinë. Njëqind vjet më parë, një Amerikan i madh, në hijen simbolike të të cilit qëndrojmë ne sot,…

Lamtumira e rreme e Gabriel Garcia Markezit

Të gjithë e njihni besoj letrën e famshme të lamtumirës, që thuhet se e ka shkruar Markezi. Nëse për një çast Zoti do të harronte se jam një kukull lecke e do të më dhurojë paksa jetë, ka gjasa se nuk do të them gjithçka që mendoj, por patjetër do…

Mami, si nis lufta?

Roger Cohen – Mami, të lutem ma trego edhe një herë, si nisi Lufta e Parë Botërore? – Zemër, ta kam thënë një herë. Ka kaluar kohë që atëherë. Një shekull nuk është pak. – Mami, të lutem! – Po mirë, është e komplikuar në fakt. Je i sigurt që…

Virxhinia Ulf mbi mënyrën si lexojmë

E vetmja këshillë që mund t'i japësh një personi mbi leximin është që të mos pranojë këshilla. Ndiq instinktin tënd, përdore arsyen që të arrish në përfundimet e tua. Nëse kjo është e qartë, vetëm atëherë mund të të jap disa sugjerime, sepse vetëm atëherë sugjerimet e mia nuk do…