skip to Main Content

Libra apo rrjete sociale?

Si të lexoni 100 libra në vit Dikush pyeti Warren Buffett - manjat amerikan - për sekretin e suksesit të tij. Buffett tregoi një grumbull librash dhe u përgjigj: "Lexo 500 faqe çdo ditë. Kështu shtohet dija. Të gjithë mund ta bëni, por ju garantoj se shumë pak do ta…

Kura për pikëllimin

Shkrimtari Leo Buscaglia një herë ishte ftuar në një shkollë për të zgjedhur, mes qindra fëmijëve, atë më të ndjeshmin, më të dashurin, që kujdesej më shumë për të tjerët. Fitues doli një djalë i vogël, fqinji i moshuar i të cilit sapo kishte mbetur i ve. Një ditë, kur…

Këshilla nga Çarls Bukovski për një jetë fantastike

Dëshironi të dini disa këshilla se si të bëni një jetë të mrekullueshme? Lexoni Çarls Bukovskin, një autor amerikan, poet e romancier, i njohur për dhënien e mendimeve të drejtpërdrejta. Bukovski, i njohur për lexuesin shqiptar, sidomos për atë femëror, më së shumti me romanin “Gratë”, ndau me publikun mendimet…

Fjalë për të ndryshuar botën… thëniet që kanë bërë histori

“Në të vërtetë jemi ato që citojmë”, - ka thënë Geoffrey O'Brien, kritik letrar dhe kinematograf amerikan, gjithashtu poet dhe bashkëredaktor i “Library of America”. “Bëj që zëri yt të dëgjohet” është një libër që ka mbledhur thënie të aktivistëve, artistëve, shkrimtarëve, politikanëve, vizionarëve dhe intelektualëve që kanë kontribuuar në…