skip to Main Content

Për t’u lexuar: “Leximtari” nga Bernard Shlink

Letërsia ka gjetur mënyra nga më të ndryshmet për t’u marrë me Holokaustin dhe pasojat e tij dhe një nga më të papriturat është pa dyshim një libër mbi paaftësinë për të lexuar. “Leximtari”, libri më i njohur i profesorit gjerman të filozofisë Bernard Shlink, është një histori mbi dashurinë…

Librat më të mirë (për mua) të këtij viti

Është kthyer gati në zakon që në fund të vitit të hartohen lista gjithfarësh: filmat më të mirë të vitit, këngët më të suksesshme, personazhet e vitit… dhe sigurisht edhe librat më të mirë. Në këtë shkrim të fundit për vitin 2013 mendova të mos bëj lista të tilla, tek…

Librat e adaptuar në filma për vitin 2014

Noa Duke lënë mënjanë ndjesitë fetare, Bibla gjithsesi mbetet një libër, historitë e të cilit kanë frymëzuar dhjetëra autorë. Vitin e ardhshëm, një tjetër histori biblike pritet të dalë nëpër sallat e kinemave. Dhe është pikërisht historia e Noas që do të dalë në kinema në mars 2014. Dy aktorët…

Panairi i Librit “Tirana 2013”

Panairi i Librit “Tirana 2013” Panairi i 16-të i librit do të çelet më 13 nëntor. Për pesë ditë me radhë, 90 shtëpi botuese, 12 prej të cilave nga Kosova e disa të tjera nga Maqedonia dhe Mali i Zi, do të sjellin për lexuesin e librit shqip tituj e…

Modernisti i përjetshëm, Albert Kamy

Shkrimtar, humanist, me ide të pakoha edhe 50 vjet pas vdekjes. Albert Kamy do të ishte 100 vjeç sot e megjithatë ai nuk njeh moshë. Jeta dhe puna e tij reflektojnë tragjedinë e gjatë të shekullit XX, të shënjuar nga trazirat, dhuna, gjenocidi dhe përfundimi i tij për gjendjen absurde…

Gëzuar ditëlindjen, Dritëro Agolli!

Një nga ikonat e letërsisë shqipe, shkrimtari i nderuar Dritëro Agolli bëri 82 vjet. Të shumtë qenë ata që e nderuan më 13 tetor, që e uruan për së largu, të përulur para mençurisë dhe talentit të tij. Të shumtë qenë ata që i mbushën faqet e tyre sociale me…