skip to Main Content

Libra të rinj – Pse kombet shkojnë në luftë

Në një situatë të tensionuar në pjesën tjetër të botës, kur qindra njerëz humbën jetën si pasojë e përdorimit të armëve kimike, Siria është bërë çështje kryesore e marrëdhënieve ndërkombëtare, pa përjashtuar edhe një ndërhyrje të mundshme ushtarake. Në periudha si kjo, janë të pashmangshme pyetjet. Pse kombet shkojnë në…

Dan Brown mes kritikës dhe publikut

Në pritje të publikimit në shqip të librit më të fundit të Dan Brown, “Ferri” – të cilin tashmë e gjeni në botimeshqip.com - lexova një tjetër libër të këtij autori, “Simboli i humbur”. Ashtu siç e prisja, edhe ky libër vazhdon në të njëjtën linjë me të mëparshmit. Që…

Librat për të cilët gënjejmë më shpesh

Njerëzit në përgjithësi gënjejnë duke pretenduar se kanë lexuar libra klasikë, me qëllim që të duken më inteligjentë. Përfundimi vjen nga një sondazh i kryer në Britaninë e Madhe, nga një prej agjencitë më të mëdha që merret me librat. Kur e lexova sondazhin një ditë më parë menjëherë m’u…

Bastet për Nobelin

Kur flasim për baste, gjëja e parë që na shkon ndërmend është padyshim sporti. Por prej vitesh kompanitë e basteve funksionojnë me çdo të dhënë: cili film do të fitojë “Oscar”, sa çmime “Grammy” do të marrë Adele, madjebaste u hodhën edhe për emrin e princit të ri të Anglisë.…

60 vjeç… Çfarë libri dhurohet?

Idenë për shkrimin e sotëm e mora nga një mike e faqes tonë, e cila na kërkonte ta ndihmonim me ndonjë titull të përshtatshëm libri për t’ia bërë dhuratë një 60-vjeçareje. Gratë i duan librat, madje në bazë të të gjitha statistikave të bëra publike, gratë përbëjnë numrin më të…

Në çantën e udhëtimit…

Në stinën e pushimeve, libri gjithmonë është një mik i mirë që të shoqëron dhe që nuk duhet të mungojë në bagazhet tuaja. Shumë njerëz mendojnë se një udhëtim është gjithmonë më i mirë nëse në valixhe ka diçka për të lexuar. Përgjithësisht, librat më të lexuar në stinën e…