skip to Main Content

Çfarë të lexoni në pushime

Për të celebruar nisjen e atij që quhet sezoni i pushimeve, stafi ynë ka përgatitur një listë me disa nga librat tanë të preferuar për t’u lexuar gjatë stinës së nxehtë. Çfarë është veçanërisht e përshtatshme për t’u lexuar gjatë verës? Për ne është ai lloj libri që të mban…

Fatos Kongoli në libraritë europiane

Nëse flasim për përfaqësimin e letërsisë shqiptare në krijimtarinë botërore, emri i parë që i shkon në mendje gjithkujt është pa dyshim Ismail Kadare - shkrimtari më i njohur shqiptar, veprat e të cilit janë përkthyer dhe botuar në shumë vende të botës dhe kandidat i përhershëm i çmimeve më…

“Libra popullorë të adaptuar në filma “

Libra popullorë të adaptuar në filma Sa herë njoftohet prodhimi i ndonjë filmi bazuar në libra, njerëzit përgjithësisht ankohen për mungesë imagjinate dhe kreativiteti nga ana e producentëve. Nuk dua të gënjej, shpesh kam qenë edhe unë në këtë kategori, skeptike për të parë në ekranin e madh historinë e…

Libri shqiptar në panairin e Leipzig-ut

Për të tretin vit radhazi, letërsia shqiptare u përfaqësua në panairin e njohur të Leipzig-ut, ndër më të rëndësishmit në Europë, që mbahet tradicionalisht në pranverë, me qëllim komunikimin dhe bashkëpunimin mes botuesve, autorëve, lexuesve, me rreth 2800 veprimtari promovuese. Shoqata e Botuesve Shqiptarë u paraqit me disa botime të…

Çfarë libri po lexoni?

Çfarë libri po lexoni? Përshëndetje të gjithëve! Mirë se vini në blogun tonë të përjavshëm! Sapo mbyllëm një javë në mënyrën më të keqe, me lajme të dhimbshme, që kohët e fundit duket sikur janë bërë të pashmangshme; që na shoqërojnë në bisedat e përditshme në familje, punë, e kafene;…