skip to Main Content

Conscientia – Dija është pushtet!

Të ndash dijen, përveçse mision i vështirë, mund të konsiderohet edhe arrogante. E megjithatë, “Conscientia” mundohet të bëjë pikërisht këtë, me përpjekje modeste, por serioze e aspak sipërfaqësore. Në latinisht, “Conscientia” do të thotë pikërisht të ndash me të tjerët dijen/njohurinë tënde. Një përpjekje për t’u admiruar nga botuesi Ermal…

Pavarësia e Kosovës dhe çmimet në letërsi

Shkrimtari i njohur kosovar Ramiz Kelmendi u vlerësua me Çmimin Kombëtar Letrar për Vepër Jetësore “Azem Shkreli”. Një çmim prestigjioz, që merr vlerë edhe më të madhe këtë vit, pasi i dorëzohet Kelmendit në prag të 5-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Një ngjarje e madhe si Pavarësia, e vonë për…

Librat më romantikë për Shën Valentinin

Çokollatat zhduken, lulet vyshken, bizhuve u ikën koha... libri mbetet përgjithmonë! Shën Valentini është dita e të dashuruarve, por në të njëjtën kohë është edhe dita e njerëzve me zemër të thyer. Sido të jeni e të ndiheni më 14 shkurt; doni t’i dhuroni diçka Valentinit tuaj ose vetes për…

Këtë vit do të lexoj më shumë…”

Me fillimin e vitit të ri, pjesa më e madhe e njerëzve i vënë vetes disa qëllime për të arritur. Është bërë tashmë e njohur që në fillim të vitit t’i premtojmë vetes se, p.sh. do të humbim në peshë apo do të lëmë cigaren apo do të nisim palestrën…

Çfarë të dhurojmë për festa?

Librat janë dhurata të mrekullueshme, sepse ke mundësi të zgjedhësh në bazë të preferencave të personave që dëshiron t’ua dhurosh. Mashkull ose femër, i ri ose i moshuar, të gjithë e vlerësojnë një libër të mirë. Kur vjen momenti për të gjetur një libër të mirë për ta dhuruar me…