skip to Main Content

Leximi, nga hobi në fobi’…

Ka kaq shumë lloje fobish sa është e pamundur të mos mendosh se shumë prej tyre janë të sajuara. I njëjti mendim më kaloi në mendje kur lexova fjalën "abibliofobi"... si mund të kesh fobi nga librat? Pa e lexuar ende shpjegimin mendova se ishte një term i sajuar nga…

Çfarë e shtyn një lexues të blejë libra dhe ku i blen ata?

Çfarë i shtyn lexuesit të blejnë një libër? Është emri i autorit, subjekti, zhanri apo thjesht marketingu? Të gjithë nxitemi nga faktorë të ndryshëm kur zgjedhim të shpenzojmë për një libër, faktorë që ndryshojnë në kohë. Në një studim të bërë së fundmi në disa vende europiane rezultoi se pjesa…

Pro librave elektronikë për të shpëtuar planetin

Për pyetjen libra fizikë apo elektronikë, përgjigjja gjithomonë ka anuar nga të parët. Teknologjia sot luan një rol të rëndësishëm në jetën tonë. Një pjesë e mirë e shërbimeve tashmë janë dixhitalizuar duke na lehtësuar jetën. E megjithatë ka ende disa gjëra që njerëzit përpiqen t'i ruajnë fort. Qoftë nostalgjia,…

Rileximi i librave në adoleshencë, po apo jo?

Për shumë kohë, sa herë shihja tim vëlla me libër në dorë rezultonte të ishte i njëjti libër. Nuk bënte sikur lexonte, e lexonte vërtet, aq shpesh sa ndonjëherë mund të betohesha se ishte i vetmi libër që kishte lexuar. Nuk e mohoj, shpesh një gjë e tillë më dukej…

Mes njerëzve dhe librave…

Fjalët janë më të mira se njerëzit Nëse vera është koha e argëtimit dhe aventurave, dimri zakonisht është një periudhë kur njerëzit ndihen më në ankth dhe në padurim për të gjetur shpirtin binjak. E megjithatë ka një grup njerëzish që edhe në zymtësinë dhe grinë e pashmangshme të këtyre…