skip to Main Content

Të uroj mjaftueshëm

Pak kohë më parë, në aeroport, ndërsa prisja orarin e imbarkimit, më kapi veshi përshëndetjen e dy njerëzve. Atë e bijë, të përqafuar, po bëheshin gati të ndaheshin, kur babai i tha të bijës: “Të dua shumë! Të uroj mjaftueshëm!”. Kaq! Të uroj mjaftueshëm! Nuk e kisha dëgjuar kurrë një…

Spastrimi i librave, po apo jo?

Një nga arsyet pse njerëzit ende zgjedhin më shumë librin fizik përballë atij elektronik është zgjerimi i bibliotekës personale. Ne që e pëlqejmë leximin asnjëherë nuk e pranojmë se e shohim atë shpesh si aksesor, edhe pse të paktën dy herë në vit rregullojmë raftet në varësi të ambientit ku…

Unë zgjedh librin…

Letërsia në kohën e internetit Një ditë lexova një libër dhe jeta ime ndryshoi - ka thënë Orhan Pamuk. Ende nuk kam lexuar një gjë të tillë për rrjetet sociale. E megjithatë në kohët e sotme, veçanërisht të rinjtë kalojnë shumë më tepër kohë në Facebook, Twitter e Instagram. Arsyet…

Çfarë të dhurojmë për festa?

Një libër dhuratë për shefin/en? Titujt që mund të blini dhe ata që duhet të shmangni Festat janë në prag dhe kur ka festa, ka edhe dhurata. Nëse nuk keni vendosur akoma se çfarë të dhuroni, neve të Botimeshqip ju vijmë në ndihmë me një seri artikujsh përgjatë ditëve në…