skip to Main Content

Xhevahirët nga Paulo Coelho

  Dikur një rabin jetonte i lumtur me familjen: një bashkëshorte të denjë dhe dy djem. Për shkak të punës, rabinit i duhej të udhëtonte dhe në një nga këto udhëtime larg shtëpisë, dy djemtë e tij fatkeq humbën jetën si pasojë e një aksidenti. E shoqja i qau fëmijët…

Shumë të zënë për të lexuar? Nuk jeni të vetmit

Puna, shtëpia, fëmijët, gatimi, pazaret... Instagrami... sa shumë gjëra për të cilat duhet të gjejmë kohë gjatë ditës! Po leximi? Fatkeqësisht, e pranojmë ose jo, shumica e njerëzve për leximin nuk gjen më shumë kohë. E mbështesin edhe studimet. Një i tillë i mbajtur në Britani tregoi se më shumë…

Çfarë të bën lexues të mirë, sipas Vladimir Nabokov

Fjalën “lexues” unë e përdor rëndom, edhe pse për mendimin tim, ne nuk mundemi thjesht të lexojmë. Çfarë dua të them është se një lexues i mirë është ai që jo thjesht lexon, por rilexon. Që ta shpjegoj më mirë, kur lexojmë një libër për herë të parë, vetë procesi…

Librat që duhet të lexojnë fëmijët deri në 12 vjeç

Nga librat me rrëfenja te novelat, letërsia fantastike dhe librat metodikë, është fakt se letërsia ka ndikim të jashtëzakonshëm në rritjen dhe formimin e fëmijëve. Disa janë libra që i gjen pothuajse në çdo bibliotekë, të tjerë janë libra të rinj por që kanë cilësitë e duhura për t'u quajtur…

Librat ju ndihmojnë të luftoni ankthin

Çfarë të lexoni dhe çfarë të evitoni Librat na shpëtojnë nga ankthi, janë antidotët perfektë. Nuk e themi vetëm ne, e thotë shkenca dhe mbi të gjitha e thonë ata që e kanë provuar vetë ç’do të thotë të jetosh çdo ditë me ankth dhe prag depresioni. Shkrimtari Matt Haig,…

Çfarë të lexojmë…

Ne lexojmë libra për të kuptuar se kush jemi, për të kuptuar se çfarë njerëzit e tjerë, realë ose imagjinarë, mendojnë dhe ndiejnë... Ne lexojmë libra sepse na pëlqen bota në të cilën na fusin... Ne lexojmë libra se ngushëllohemi... Ka qindra arsye sepse lexojmë libra dhe asnjëra nuk është…