skip to Main Content

Unë mbaj mend… por bota heshti…

Elie Wiesel * E mbaj mend! Ndodhi dje… ka kaluar pak kohë… ose një përjetësi. Një djalë i ri hebre zbuloi mbretërinë e natës. Më kujtohet zemërimi i tij, më kujtohet ankthi i tij. Ndodhi çdo gjë kaq shpejt. Getoja. Deportimi. Makina e mbyllur. Altari mbi të cilin ishte destinuar…

Si t’i inkurajoni fëmijët të lexojnë për kënaqësi

Nëse fëmija juaj zgjedh me dëshirë të bëjë punë shtëpie në vend që të lexojë një libër; nëse ju duhet t’i luteni gjithmonë të hapë një libër, qoftë për shkollë, qoftë për kënaqësi, është koha të merrni situatën vetë në dorë. Asnjë prind nuk di tamam se si të reagojë…

UMBERTO EKO / Në labirintin e mistereve dhe legjendave

Lista është shumë e gjatë. “Ka të pavërteta që prodhojnë rezultate pozitivë dhe të tjera që prodhojnë rezultate negativë. Mes këtyre të fundit janë Protokollët e Pleqësisë së Sionit, me të cilët jam marrë në librin tim të fundit. Më ka tërhequr gjithmonë teksti fals që, për shkak se të…

E ëmbla, e hidhura kafe

Esse nga Honore de Balzak (Thuhet se shkrimtari pinte deri në 50 filxhanë me kafe në ditë) Kafeja ka ndikim të madh në jetën time. I kam vëzhguar me kujdes efektet e kafesë. Shumë njerëz pretendojnë se kafeja i frymëzon, por në fakt, siç të gjithë e dinë, kafeja i…