skip to Main Content

Letra e dashurisë së John Lennon për Yoko Ono

Sa energji kemi harxhuar për të kërkuar diçka që mendonim se e donim, madje rrezikonim për ta pasur, për të zbuluar më pas që s’e donim hiç...   Më 9 tetor 1940 lindi në Liverpul një djalë që më pas u bë një legjendë, John Lennon. Yoko Ono dhe ish-“The…

Kur shpërthente Vezuvi para syve të Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen revolucionalizoi mënyrën e rrëfimit me përrallat e tij të pakoha. Në  messhkurtin e vitit 1834, ndërsa udhëtonte nëpër Europë, 29-vjeçari Andersen u ndal në Napoli, tamam në kohën kur vullkani i Vezuvit ishte në gjendje aktive, me shpërthime të  njëpasnjëshme. Një aktivitet natyror që e magjepsi shkrimtarin dhe…

Për ca doza optimizmi… nesër është një ditë e re…

Për sa kohë do të ekzistojë një njeri i drejtë, për sa kohë do të ekzistojë një grua e dhembshur, do të ketë shpresë. Shpresa është e vetmja gjë që kemi në kohëra të turbullta. Unë do të ngrihem të dielën në mëngjes dhe do të shtyj orën, si një…