skip to Main Content

Fantazma e “Lojës së Madhe”

"The great game", loja e madhe, siç e pagëzoi Rudyard Kipling, ishte një grup paranojash bazuar në supozime të rreme dhe të ushqyera nga shtypi popullor anglez. Pas Luftës së Krimesë - ngjarja e parë ushtarake e mbuluar direkt nga reporterë - kish mbetur i famshëm artikulli i John Russell,…

10 gratë më jobesnike të historisë së letërsisë

Përpara se t’u dhuroni një libër bashkëshorteve apo të fejuarave, bëni kujdes: historia e letërsisë është e mbushur me gra që tradhëtojnë. Më poshtë një renditje e disa prej personazheve më të famshme që kanë tradhëtuar në libra. Por lista mund të jetë edhe më e gjatë. Kush dëshiron, mund…