skip to Main Content

A ke frikë?

Më thuaj, a ke frikë të vdesësh nja dhjetë herë përpara se të jetosh si njeri i rilindur, të marrësh frymë me tërë fuqinë e erës e krahëve t'ua frysh pluhurin e mbledhur? Më thuaj, a ke frikë të zbresësh shkallëve të fatit si fitimtar në bodrumin e harruar me…

Tiranë

Tirana e braktisura Tiranë, për ikjen tënde ende edhe në Maj qan. Tiranë groteskja Tiranë, maskuar si mullinjtë e erës ngjan. Tiranë e palumtura Tiranë, këtu kafshon mes dhimbjesh shpirtin kurse atje tej nën zë shan. Tiranë kryeneçja Tiranë, në udhëkryqe semaforësh fatet tona ndan. Tiranë përjetë e huajaTiranë! Ti,…

Kur ike ti…

Të gjitha i more me vete, Veç sytë s’i more ti dot, Se njëri të humbi në ethe Dhe tjetri të humbi në lot. Të ndoqa me ta këmba-këmbës, Pa folur, në rrugën shkreti. Në fjalët e trishta të zemrës Ti ishte një shenjë pa mëri. Diku u kujtuam në…

Humba numrat

  Nisa të trazoja vitet Dhe të numëroja kohën me ty Lehtë - i thashë. Nisa t’i trazoja më shumë vitet, Humba numrat për një çast. Nuk i numërova dot netët, As takimet, As prekjet, Shikimet jo e jo. Po ku numëroheshin puthjet Mallin s’nisa dot ta numëroja Më humbën…

Isha…

Disa poezi nga Fejzë Demiri   Isha  Isha shekull U bëra dekadë Vit Muaj Javë Por, më së tepërmi, po më merr malli Për një çast.   Lot i shiut  Isha lot i shiut Shiu u bë lumë E lumi det Po aty Ku unë ruaj kujtimet.   Kostum kohe…

Motivim

Për të gjithë miqtë, nëse janë të afërt ose thjesht të rastësishëm. Çdokush kalon nëpër situata të vështira në një moment të caktuar. Jeta nuk është e lehtë. Vetëm diçka të keni parasysh: A e dinit se njerëzit që janë më të fortë janë gjithashtu më të ndjeshëm? Njerëzit që…