skip to Main Content

Përdhunim i shpirtit – Suzana Prelaj

Ndihej e rraskapitur, s'kishte më fuqi t’i bënte ballë mizorisë që po e gllabëronte dita-ditës. Ecte si e përhumbur, ecte dhe shpresonte që këmbët ta çonin drejt një gremine dhe të shuhej aty një herë e përgjithmonë. Nuk qante, lotët i kishin mbaruar me kohë. Në fakt, as ajo vetë…

Mes jetës dhe vdekjes – Ermira Bicaj

Mes fjalës dhe heshtjes Unë zgjedh të flas, Të shfryhem, të bërtas, Të ndiej çjerrjen në brendësi.   Mes dashurisë dhe urrejtjes Unë zgjedh dashurinë, Me dashurinë dhe për dashurinë Se u krijova me dashuri.   Mes të mirës dhe të keqes Unë zgjedh të bëj mirë, Jo nga nevoja,…

Shpirti në konflikt me trupin – Ilir Muharremi

Ilir Muharremi Shpirti sikur valëvit veten për ta kuptuar qenia. Si ta kap kur as ai nuk e di pikënisjen, thellësinë, bazën e mbi ndërtimit të qenies? Nuk di forcën për të asgjësuar qenien. Të dy servilen. Kjo i mban të dy të jetësuar, për të vazhduar dhe lartësuar. Shpikëm…