skip to Main Content

Ndoshta… të pres

Kaloi kohë dhe ti s'më ke shkruar asgjë. Është natë. E gjitha e mbushur me yje. Sa do të doja t'i shikonim bashkë, por jo, ti ike dhe s'u ktheve më. Më le si kujtim vetëm atë buzëqeshjen e ëmbël që edhe akujt i shkrinte. Si duket jam puqur me…

Harroje

Harroje dashurinë, ajo të lëndon. Ndaloje lotin, ka kohë që pikon. Shumë larg nga këtu,shtyje ti mërzinë Mendoje lumturinë, harroje vetminë.   Do shfaqet herët apo vonë Një njeri që me zemër të do. Dikush që me shpirt të respekton Dhe të mirën ta dëshiron.   Po,po patjetër do shfaqet…

Pa titull

Qiej të plotësuar në yje, yje që nuk ndrijnë, vogëlushe të rritura të thyera i vrojtoj tek shkrijnë. Njëra prej tyre unë, marrosur në lakminë. Vetja ime e parë, shoh se kam harruar, kujtohem e trishtuar oh sa kam harruar, prangosur,ligështuar kokulur e rrënuar, zvarritur, përkushtuar, sa shumë nuk kam…

Si humbi, ku shkoi?

Edhe sot, edhe dje, dhe ...ka ca kohë E zgjojnë mëngjeset, ëndrrat ja fikin Mbyllur në sēndukun e vjetër pa gojë Trembet, ka frikë se i ikin.   Në dimër, në verë, në ..ka ca kohë Veshur plot ngjyra e ngjyrat janë zbehur Dielli i fshiu gjurmët e borës, por shpirti…

Jetoj si një grua!

Jetoj brenda trupit si një grua. Me sytë venitur pagjumë Netëve të gjata nën grindje fëmijësh, Nën zhurmat gërvishëse të makinës që veç teshave lan gjurmët e trishta.   Jetoj imagjinatës si një grua. Ngjitem qiejve të kristaltë të agimeve Mbledh aromën e lëndinave, Mbledh magjinë e çdo rreze drite,…