skip to Main Content

Fundi

Kur prekim fundin në mendje na vjen vetëm një pyetje: Pse mua? Kur prekim fundin, dhimbja  merr me vete gjithçka që gjen përpara, njëlloj siç merr cikloni atë që i  pëlqen të marrë dhe krejt papritur shndërrohesh në pluhur. Kur ne prekim fundin nuk mendojmë asgjë përveç faktit se nuk…

Kujtime të lumtura

Shikoj qiellin dhe trullosem Nga kthjelltësia e tij, Por në shpirtin tim burgosem, Kështu që nga dendësia e tij vij. Kujtoj kohën kur nëna m'i përkëdhelte flokët nën dritën e hënës, Me duartë e saj të shenjta Ndërsa unë mbështetesha ne gjirin e saj të ngrohtë, Dhe fundosesha në gardhin…

Vjeshtë

Vjeshtë e zbrazur Nga shumë mundime. Dhe stolat bosh Kanë shumë kujtime. Sa puthje, sa dashuri Dhe sa ledhatime... Oh sa shumë frymëzime! Tani vjeshtë rri e qetë. Kujtimet e tua janë në çdo fletë. Në gjumë bien. Në dimrin e rëndë Dhe në tokë Ato prapë zenë vend. Aty…

Gjithçka…

Gjithçka... ......që më plotëson, i gjeta vetëm tek ty. Aty gjeta pafajsinë dhe paqen që koh'shem botën braktisur kan, ëndrrat plot melodi nga i yti shpirt, buzëqeshjen rreze dielli e brishtësinë e pa faj, gjithçka në ty i gjeta. Të gjitha i mora dhe i bashkova me magjepsjen që perëndimi…

Si syth pranvere

Si syth pranvere ... ... që lind në formë ovale në sqetullat e gjetheve, ashtu lind dhe ti e vegjeton në çdo fjalë e degëz rreshti shkruar, pranverë sykaltër e plot blerim si bukuria jote ma nolis prozën. Aty maturohem dhe unë, në shamentën tënde stinë vegjetuar dashuri, në ylberin…

Kur malli flet…

Ti linde ditëve të lamtumirave. Ehhhh... koha forcoi rrënjët e tua! Degëve ku dielli i lumturisë buzëqeshte, strukeshe e rriteshe në mua. Fort, sa fort i klithe sot qënies time! Para teje i vogël dukej mali! S'të ndali dimri as i egri mot. Zemrës i trokite e i the:- Jam…