skip to Main Content

E patitullt

Shfaqja ka kohë që ka mbaruar, dhe ju nuk e kini ulur siparin. Mund të më thoni pse? A e dini që ka njerëz që nuk duan ta rikujtojnë më atë shfaqje? - ishte heshtja e sallës që fliste brenda atyre stolave bosh. - Nuk mundemi ta ulim siparin. Pastaj,…

Luftë ose vdekje

Jam kudo dhe askund, veç në cep të shpirtit. Me një ndjesi po përhumb, vetmi po ndjen ky shpirti im. Nuk jam as e dashuruar, jo nuk kam asnjë gezim. Po ndjej veten të vetmuar vec në cep të shpirtit tim. Si vujatje me qëndron ky meditim... Ilaç nuk ka…

Udhë e thyer

Shpejt ma zunë ca re të zeza kaltërsinë e qiellit tim, Veç më nisen disa shkresa, si një dozë për ngushëllim. Pasi m'vodhën copëza drite, buzë gremine vet' më lanë, Ca ngërdheshje ironike sikur plumb mbi gjoks më ranë. Shpejt m'i mori krejt çka pata, kohë përbindëshe, e pa fe,…

Rruga ime…

Nisa të shtegtoj në tunelin e kohës time, ritmit çakordues të saj, mundohem notat t'ia mësoj, matem në gungat që has, në të tjerat bëj një hap, e padukshme ecja prapë. nga brenda, zë i kokës më ndriçon, kuptimin e ecjes të gjejë plasaritjeve të thelbit tim, t'u jap një…

N’boshllek

Ia kam ngulë sytë boshllekut, që veshë i kam me gjuhën e shpirtit, frika mi shqyen sytë. n'varg janë lidhë dëshpërimi, zhgënjimi, errësira, e për fyti kanë kapë shpirtin. Ermira Ymeraj

Ankth i përjetshëm

Buzëqeshje të ngrira nga malli, Ëndrra të venitura nga lumi i kohës, Akoma fytyrë e lagur nga lotët e kujtesës, Me trupin e lodhur nga betejat e jetës, Morg i zymtë heshtjeje, Arkëmort i lënë buzë varrit, Ende fije shprese për rikthim jete, Përmendore të hapësirta, Pa asnjë emër më…