skip to Main Content

Aromë gjaku

Asnjë copëz hëne nuk duket gjëkundi sonte.Është mesi i natës dhe qëndroj në mes të rrugës, i mbështjellur me petkun e egër të natës e cila veçmas netëve të tjera sonte është akoma më e zezë.Shtëpitë e renditura afër njëra-tjetrës me të gjithë banorët brenda kanë fikur llambën e vajgurit…

Dje, sot, nesër…

Dje linda. Nga mëngjesi në mbrëmje qava, u rrita, pësova, mësova Jetova.   Sot, u zgjova herët, u grinda, fala, heshta, koha nuk pret. Luaj me jetën, ashtu sikurse ajo me mua. Askush s'është e lumtur kur tjetra humbet.   Ndryshe nga unë, ajo s'është egoiste! Hap fletë të re…

Nënës sime

Nënë,o nënë moj, Me gëzim dhe mall, Do të vi të takoj, Të të puth në ballë! Mes krahësh,të të rrok, Pritmë ti në derë, Me shami në kokë, Me fustan të gjerë! Shumë je rënduar, Në këmbë,mezi rri, Ngrihesh,pa përtuar, Përpara më del ti..! Brenga të ka vrarë, Shumë…

Ti

Përshkohem nga ndjenja teksa të shoh. Të afrohem e parfumi yt kundërmon erë dashurie. Sytë përplasen si dallgë oqeani, Të forta ku as kapiteni i anijes nuk ia del dot para tyre. Zemra nis të përshpejtojë rrahjet. Qenie ime thërret emrin tënd miliona herë në sekondë. Ndjenjat rriten, E si…

Jetë e zymtë

Tërë qyteti duket gri, Era retë,merr me vete, Rrugët zbrazur,pa njeri, Drurët anash,si skelete... Dhe më bën të ndihem keq, Jetë e zymtë,ngjyrë hiri, Ku çdo shpresë,si për dreq, Shuhet,si flakë qiriri... Vaso Dushi

DHJATA E DHIMBJES

  Sapo isha kthyer nga shteti, ku ndodhesha prej vitesh në mërgim dhe mendova të ndizja një qiri në kishë. Teksa po sodisja gjelbërimin përreth kishës, vura re një grup të rinjsh mbledhur mbrapa godinës që u shpërndanë me vrap sikur të kishte rënë bomba. Mendime te liga më pushtuan…