skip to Main Content

Vdekja e Pier Paolo Pazolinit

Jashtë Italisë, Pier Paolo Pazolini është i njohur mirë për filmin e tij shumë të diskutueshëm të vitit 1975 “Salo”, edhe sot e kësaj dite famëkeq për skenat e tij të dhunës seksuale dhe koprofagisë. Përveç rolit të tij si një regjisor ikonathyes, Pazolini ishte gjithashtu një poet dhe intelektual…