skip to Main Content

Kur letërsia përdoret në sallën e gjyqit

Autorja e “Vajza e zhdukur”, kundër avokatëve në një çështje reale në Konektikat Xhenifer, një grua nga Konektikati, SHBA, është zhdukur që nga 24 maji i këtij viti. Policia beson se nëna e 5 fëmijëve është sulmuar në shtëpinë e saj, ku u gjetën edhe disa njolla gjaku.  Ajo ishte…

Dëshira e fundit

Ernest Hemingueji njihej për jetën aventuroze dhe dashurinë e madhe që kishte për alkoolin. Sipas tij, mënyra më e mirë për të shpenzuar paratë ishte shampanja. Edhe shëndetligu Xhejms Xhojs mahnitej nga mënyra e jetesës së shkrimtarit amerikan. Në një profil të "New Yorker" për Ernest Heminguejin flitet mes të…

Leximi i detyruar dhe të drejtat e lexuesve

Ju kujtohet periudha shkollore, kur çdo fundviti shkollor merrnim listën me titujt e librave që përbënin atë që quhej “lexim i detyruar”? Çdo verë, duhej të lexonim librat për të cilët do të studionim vitin e ardhshëm shkollor. Jo të gjithëve na pëlqente një gjë e tillë dhe e sigurt…

Lexime verore – librat që mund t’i merrni në plazh

Vera më në fund erdhi dhe bashkë me të edhe plazhi. Me siguri shumë nga ju sot i drejtohen bregdetit për të përballuar temperaturat e larta. Verë do të thotë çlodhje, muzikë, udhëtim dhe shoqëri e një ose më shumë librave. Kafe e ftohtë, limonada apo kokteje, ditë të gjata…

Libri që vret…

Një kujtesë tjetër që kopertina të gënjen Nëse të duhet një vend për të ruajtur sekretet sigurisht që mund të gjesh një sërë opsionesh, që nga kasafortat te dhomat e fshehta. Dikur, dikush, ka menduar të fshehë diçka, siç i themi, në dritë të diellit.  Për këtë qëllim shërbente edhe…