skip to Main Content

Harta e letërsisë botërore

E them gjithmonë, i adhuroj njerëzit me ide dhe një nga më të bukurat që kam ndeshur këto ditë në rrjet është harta e letërsisë në botë. Në këtë hartë, çdo shtet përfaqësohet nga një libër, që sipas autorit përfaqëson më mirë kulturën e atij populli. Sigurisht që zgjedhjet e…

Modele fantastike për rafte librash

Libri, përveç funksionit të tij parësor, gjithmonë është përdorur edhe si aksesor. Jo më kot u japim rëndësi bibliotekave personale, rafteve të shumta në shtëpi dhe sigurisht mënyrës se si i radhisim librat. Njerëzit gjithmonë e më shumë po i largohen disi tradicionales, duke përqafuar ide më inovatore, duke iu…

Rregullat për një jetë të (pa)shëndetshme – Charles Bukowski

Duhani: Për sa kohë një burrë ka verë dhe cigare me shumicë, mund t’ia dalë gjithçkaje. Alkooli: Alkooli është një nga gjërat më të jashtëzakonshme në këtë botë, përveç meje. Shëndeti: Disa njerëz nuk çmenden kurrë! Sa të mërzitshëm duhet të jenë! Gjumi: Shpesh, gjumi është i vetmi shpëtim. Pozitiviteti:…

Librat e preferuar të Haruki Murakamit

“Getsbi i  madh” - F. Scott Fitzgerald I cilësuar si romani më i madh amerikan, është edhe libri i  preferuar i Haruki Murakamit, i cili në moshën 20 –vjeçare donte ta përkthente në gjuhën e tij, por nuk e ndjeu kurrë veten gati.   “Kështjella” – Kafka Murakami e ka…

Biblioteka e mrekullueshme e ikonës së modës Karl Lagerfeld

Ikona e modës Karl Lagerfeld la pas, veç të tjerash, edhe një bibliotekë gjigante, me një dizenj unik. Mund të keni parë librari nga më të ndryshmet dhe të mrekullueshme, por ajo që stilisti gjerman kishte realizuar në shtëpinë e tij është e një niveli tjetër. Çfarë e bën këtë…