skip to Main Content

George R. R. Martin zbulon teoritë politike mbi “Game of Thrones”

George R.R. Martin ishte një ndër personazhet e revistës “Times”. Gjatë intervistës, autori i librave “Game of Thrones”, te të cilët është bazuar seriali më i ndjekur i “HBO”-së, tregoi sipas tij se si liderët botërorë mund të mësojnë nga ngjarjet e Westeros, si dhe foli mbi domethëniet e fshehura…

Nga shkrimtar në DJ. Haruki Murakami, program në radion japoneze

Haruki Murakami është një ndër shkrimtarët më të njohur japonezë në botë dhe përveç librave ka dhe një pasion tjetër: muzikën. Radioja më e njohur në këtë vend “Tokio FM” i ka krijuar një hapësirë, për pasionin e tij. Shkrimtari improvizohet DJ për rreth një orë, vë muzikën e tij…

Vende të famshme nga librat, që vizitohen çdo ditë nga turistët

Përse qindra turistë vizitojnë çdo ditë ujëvarën Reichenbach në Zvicër? Sepse Sherlock Holmes ka vdekur aty. Pse shumë të tjerë vizitojnë rrugën “Cappello” në Verona të Italisë dhe bëjnë foto pafund? Sepse aty ndodhet ballkoni i Romeo dhe Xhulietës. Vetëm legjendë? Nuk ka rëndësi. Ja disa vende në botë, ku…

Të mirat e leximit para gjumit

Është e ditur tashmë se adhuruesit e librit nuk shtrihen në shtrat pa pasur në dorë një prej tyre. Dhe nuk ka gjë më të mirë para gjumit sesa të përkundesh nga faqet të cilat të bëjnë të ëndërrosh botë të largëta. Edhe shkenca ka treguar se si leximi ndihmon…