skip to Main Content

Filmat që kanë ndryshuar finalet e librave

I keni parë film? Epo nuk mjafton. Rrallë ndodh që përshtatja kinematografike e një libri të famshëm të jetë tërësisht besnike ndaj veprës origjinale. Jo gjithnjë është e thjeshtë të përshtatësh një libër siç është, sidomos kur bëhet fjalë për vepra të komplikuara dhe kontroverse ose thjesht të gjata. Është…

Kur shurdhëria nuk të kufizon!

E besoni ose jo, disa nga arritjet më të mëdha të njerëzimit janë bërë nga njerëz që nuk dëgjojnë. Njerëz të tillë me kufizime shpesh janë më kurajozët, duke mos reshtur përpjekjet për të bërë atë që duan. Kjo është java ndërkombëtare e njerëzve që nuk dëgjojnë, disa prej të…

Aforizmat më të njohura dedikuar vjeshtës

Këtë vit, ekuinoksi i vjeshtës ishte më 23 shtator dhe pikërisht në këtë ditë i thamë lamtumirë verës dhe mirëpresim vjeshtën. Për të celebruar ndërrimin e stinëve, kemi mbledhur disa nga aforizmat më të njohura të shkrimtarëve me emër.   “Si një rrugë vjeshte; sapo pastrohet gjithçka, mbulohet sërish me…

Gjendet në Londër letra “heretike” e Galileo Galileit

Nuk ishte dhe aq shumë e fshehur. Letra e humbur, ku Galileo Galilei kundërshtonte teorinë e Kishës, se Dielli rrotullohet rreth Tokës, u gjet në një bibliotekë në Londër. Në posedim të “Royal Society” për rreth 250 vjet, por që i kishte shpëtuar syrit të historianëve, u zbulua nga studiuesi…