skip to Main Content

Librat e adaptuar në filma për vitin 2014

Noa Duke lënë mënjanë ndjesitë fetare, Bibla gjithsesi mbetet një libër, historitë e të cilit kanë frymëzuar dhjetëra autorë. Vitin e ardhshëm, një tjetër histori biblike pritet të dalë nëpër sallat e kinemave. Dhe është pikërisht historia e Noas që do të dalë në kinema në mars 2014. Dy aktorët…

Doris Lessing – rrëfimtarja e keqkuptuar

“Blloku i artë” – libri më i njohur i Lessing, është cilësuar si far për feminizmin; Bibla e emancipimit të çdo gruaje që kërkon më shumë, që kërkon më shumë nga vetja, jo nga burrat. Një libër i ndërlikuar, por shumë seksi. Një histori për vështirësitë që has gruaja ndryshe,…

Poezia e Lleshanakut, fituesja e panairit

“Pothuajse dje” është libri me poezi që e vlerësoi poeten Luljeta Lleshanaku me çmimin e autores më të mirë të vitit, në Panairin e Librit “Tirana 2013”. Përkthyesi i vitit u shpall Astrit Beqiraj, për përkthimin e librit “Udhëtim me Herodotin”.      Panairi i librit ka rikthyer çmimin e librit…

Panairi i Librit “Tirana 2013”

Panairi i 16-të i librit do të çelet më 13 nëntor. Për pesë ditë me radhë, 90 shtëpi botuese, 12 prej të cilave nga Kosova e disa të tjera nga Maqedonia dhe Mali i Zi, do të sjellin për lexuesin e librit shqip tituj e autorë të rinj. Përveç paraqitjes…

Modernisti i përjetshëm, Albert Kamy

Shkrimtar, humanist, me ide të pakoha edhe 50 vjet pas vdekjes. Albert Kamy do të ishte 100 vjeç sot e megjithatë ai nuk njeh moshë. Jeta dhe puna e tij reflektojnë tragjedinë e gjatë të shekullit XX, të shënjuar nga trazirat, dhuna, gjenocidi dhe përfundimi i tij për gjendjen absurde…

Kongoli tani “flet” edhe serbisht…

Në pritje të panairit të libri në Tiranë, ku shkrimtari Fatos Kongoli do të paraqitet me librin më të ri të tij, “Njeriu me fat”, një prej veprave të njohura të autorit ka zënë vend në stendat e panairit të librit në Beograd. Romani "Lëkura e qenit" i Fatos Kongolit…