skip to Main Content

Për t’u lexuar: Dhe malet oshtinë

Ende pa u publikuar, libri “Dhe  malet oshtinë” ishte përfolur aq shumë sa ishte kthyer në një  ngjarje letrare. Pas suksesit të jashtëzakonshëm të librave të mëparshëm, “Gjuetari i balonave“ dhe “Njëmijë diej vezullues”, ishte i madh kurioziteti për prurjen më të re të shkrimtarit Khaled Hosseini. Dy librat e…

Libra që kanë ndryshuar botën

  Librat e mëdhenj e kanë këtë aftësi, jo aq të ndryshojnë botën sesa perceptimin që kemi ne për të. Librat e shenjtë, pa diskutim, ndikojnë në këndvështrimet tona, pavarësisht nëse besojmë ose jo. Ka libra që të shtyjnë drejt të menduarit racional dhe të tjerë që bëjnë krejt të…

Spekulime të hershme për Nobelin në Letërsi

Pesë kandidatë janë në garë për çmimin e sivjetshëm Nobel në Letërsi. Mbase është pak herët, por ka qenë vetë Akademia Suedeze, e cila, nëpërmjet një mesazhi në rrjetin social Twitter, u ka hapur rrugë spekulimeve për emrat e kandidatëve të mundshëm. Disa nga kritikët letrarë më të njohur në…

Fatos Kongoli në libraritë europiane

Nëse flasim për përfaqësimin e letërsisë shqiptare në krijimtarinë botërore, emri i parë që i shkon në mendje gjithkujt është pa dyshim Ismail Kadare - shkrimtari më i njohur shqiptar, veprat e të cilit janë përkthyer dhe botuar në shumë vende të botës dhe kandidat i përhershëm i çmimeve më…

23 prilli – Dita Botërore e Librit

Ideja ka lindur në Spanjë, në zonën e Katalonjës, ku atij që blinte një libër i dhurohej edhe një trëndafil. 23 prilli është shpallur si Dita Botërore e Librit më 15 nëntor të vitit 1995, me një rezolutë të UNESCO-s, pasi u morën në konsideratë faktet se libri ka qenë,…