skip to Main Content

Shqipëria dhe Kosova në një libër

Pas më shumë se 8 vitesh, akademiku i njohur Rexhep Qosja vjen në Tiranë dhe promovon librin e tij më të fundit. “Shqipëria dhe Kosova - si janë e si do të duhej të jenë” titullohet botimi i fundit i profesor Qoses, një reminishencë e titullit të veprës studimore të…

Kujtimet e Hillary Clinton, botimi më i rëndësishëm i 2014-s

Libri i kujtimeve të Hillary Clinton për periudhën që punoi si Sekretare e Departamentit Amerikan Shtetit, do të jetë libri më i madh politik, dhe ndër më kryesorët në treg vitin e ardhshëm. Parashikimet vijnë nga kompanitë më të mëdha në botë të shitjes së librave.Libri i pestë i Clinton,…

Libri shqiptar në panairin e Leipzig-ut

Për të tretin vit radhazi, letërsia shqiptare u përfaqësua në panairin e njohur të Leipzig-ut, ndër më të rëndësishmit në Europë, që mbahet tradicionalisht në pranverë, me qëllim komunikimin dhe bashkëpunimin mes botuesve, autorëve, lexuesve, me rreth 2800 veprimtari promovuese. Shoqata e Botuesve Shqiptarë u paraqit me disa botime të…

Çiftet më të njohura në letërsinë botërore

Shën Valentini është në prag, ndaj blogjet e kësaj jave do t’i dedikohen ekskluzivisht festës së të dashuruarve. Nëse keni një partner/e, një libër dashurie do ishte një dhuratë e vlerësuar. E nëse jeni vetëm mund të humbisni veten në historitë e të dashuruarve të mëdhenj, të cilët kanë jetuar,…

Novela e vetme e Çarli Çaplin botohet për herë të parë

E vetmja pjesë fiksioni e shkruar nga Çarli Çaplin, një novelë e trishtë dhe nostalgjike, që ka mbetur e papublikuar për mbi 60 vjet, do të botohet për herë të parë. Pjesa në prozë përbëhet nga 34 mijë fjalë dhe nga ajo është bazuar dhe një film i njohur i…

Alice Munro – Nobel në Letërsi

    Mjeshtre e prozës së shkurtër... Çmimi Nobel për Letërsinë për këtë vit ka shkuar për shkrimtaren kanadeze Alice Munro. Munro konsiderohet si një nga autoret më të mira në botë për tregimet e shkurtra dhe është vlerësuar nga akademia e Nobelit pikërisht si një mjeshtre e prozës së…