skip to Main Content

Kadare merr çmimim “Ali Podrimja”

Para disa ditësh, shkrimtarit të njohur Ismail Kadare iu akordua çmimi “Ali Podrimja”. Kadare dhe Podrimja janë emra të njohur në letrat shqipe. I pari i njohur më shumë në fushën e prozës, tjetri i njohur më shumë në fushën e poezisë. Ky çmim i shtohet shumë të tjerëve, me…

Romani për Korenë e Veriut fiton çmimin Pulitzer

Adam Johnson ka bërë vetëm një udhëtim në Korenë e Veriut dhe romani i tij, bazuar në eksperiencën e këtij udhëtimi, i siguroi çmimin Pulitzer në letërsinë “fiction”. Anëtarët e akademisë vlerësuan veprën e Johnson, që “i transporton lexuesit në një udhëtim në thellësi të shtetit të mbyllur komunist”. Romani…