skip to Main Content

Romanet klasike bëhen “histori” në Instagram

Biblioteka e Nju Jorkut po përdor rubrikën “Stories” në Instagram për të shpërndarë klasikët e letërsisë, sidomos për të përfshirë gjeneratat e reja dhe për t’i afruar më shumë me leximin. Fryti i bashkëpunimit me agjencinë publicitare “Mother” janë “Insta Novelat”, romanet që marrin një jetë të re në rrjetin…

Disa kuriozitete mbi librat më të shitur të të gjitha kohërave

Të përpilosh listën me librat më të shitur të të gjitha kohërave është disi e vështirë. Në fakt, mezi gjenden të dhëna të besueshme. Duke mbledhur informacione në internet dhe sipas “Guiness word records”, bibla, kurani “Libri i kuq” i Mao Tse-Tung janë librat më të shitur të të gjitha…

Bibliotekat mitike të përshkruara në libra

Të gjithë të pasionuarit pas librave ëndërrojnë të vizitojnë vende të ndryshme të përshkruar në romanet që lexojnë; të gjithë mbi të gjitha do të donin të kalonin ca orë mes rafteve të bibliotekave të njohura që përshkruhen në libra... nëse do të ekzistonin. Ja një listë e bibliotekave më…

Leximi i librave të bën njeri më të mirë

  Shkenca ka hedhur poshtë stereotipet, sipas të cilave njerëzit që lexojnë janë më pak shoqërorë. Me sa duket është e kundërta: leximi të bën person më të mirë. Është e gabuar të mendosh se kush është i pasionuar pas leximit dhe librave është një person introvert. Sipas një studimi…

A mund të lexohet me shpejtësi mbinjerëzore?

Procesi i leximit ka qenë i njëjtë prej shekujsh: nga e majta në të djathtë, rresht pas rreshti deri në fund të faqes. Po çfarë do të ndodhte nëse ky rregull ndryshon? BBC ka bërë një testim mbi shpejtësinë mesatare të leximit. Teknologjia e përdorur është tejet interesante, sepse është…