skip to Main Content

“Dimri”, poezia e Kadaresë shkruar me ndjenja “vjeshte”…

Dhe vjeshta i shkoi 'fletët e saj'  i vërtit era, i përpjek  dimri si perandor kinez  ngjyrën e verdhë kudo e ndjek.  Dhe këto re që tani vijnë  ndryshe nga retë e gjertanishme  të shkretat janë pa vetëtima  porsi djerina te mërzitshme.  Veçse nën to qyteti zien  me drita,zhurma dhe…