skip to Main Content

“Boll fjete gjumë poshtë shkëmbit që po t’shtyp”

“SHEREBELA” është pseudonimi i poetes që ka hedhur shtat këto dy vitet e fundit, pa dijeninë paraardhësve, duke zhvilluar për veten një botë të re, me kërkesa e ndjeshmëri të ndyshme nga ato të etërve. E lindur thuajse para viteve 2000, temat historike që rëndom mbushin poezitë e çdo zhaneri…

Nga këndvështrimi i burrave

Novelistja e njohur italiane, nën pseudonimin Elena Ferrante, autore e sagës bestseller napoletane, shkruan për ‘The Guardian’ rreth jetës, dashurisë, eksperiencës femërore dhe gjithçka tjetër që ka lidhje me të. “Që nga poezitë e dashurisë e deri te pornografia, gruaja shihet si objekt shumë i dëshiruar nga pasionet e meshkujve.”…

Drithma e një mendimi; Thënie nga SOREN KIERKEGAARD

1.Kur fëmijës , pasi është rritur ca, i duhet ndërprerë qumështi i nënës, ajo virgjërisht e fsheh gjirin, dhe atëherë fëmija s’ka më nënë. Lum ai fëmijë që nuk e ka humbur nënë tjetërsoj! 2.Poeti është gjeniu i të rikujtuarit. 3.Të marrësh besimin do të thotë të lësh arsyen. 4.Ankthi…