skip to Main Content

Orhan Pamuk: “Romanet i kam të gjata, por unë do të flas shkurt”

“Asokohe librat na shërbenin për t’u shkëputur nga ndjenja e inferioritetit kulturor.” Në fjalimin e mbajtur me rastin e dorëzimit të Çmimit Nobel në  Letërsi apo edhe në dalje të tjera publike, Pamuk flet për eksperiencën e të qenit shkrimtar, për nevojën dhe vështirësinë që has në këtë profesion. Këshillat…