skip to Main Content

Për t’u lexuar: “Bilbao – Nju Jork – Bilbao”

Një roman ndërmjet reales dhe fiksionit, një histori që rrjedh përgjatë një fluturimi nga aeroporti i Bilbaos në aeroportin JFK të Nju Jorkut, dhe shtjellon historinë e tre breznive të një familjeje. Përmes letrash, ditarësh, mesazhesh, email-esh, poezish dhe fjalorësh, krijohet një mozaik kujtimesh e rrëfimesh, që përbëjnë një homazh…

Të biesh në dashuri…

Askush nuk bie në dashuri nëse është plotësisht i kënaqur me ato që ka dhe me atë që është,- të paktën kështu mendon profesori i njohur Francesko Alberoni në studimin e tij mbi rënien në dashuri, që konsiderohet si më i miri që pas “Dashuria” të Stendalit. Në librin “Rënia…

Ribotohet “Meshari i Gjon Buzukut”

Dy ditë para çeljes së Panairit të Librit, botimet “Çabej” kanë nxjerrë një ribotim të “Mesharit” të Buzukut. Botimi, që do të promovohet në Panairin e Librit, s’ka asnjë dallim me të vjetrin. Në botimin e ri përfshihen faksimile të tekstit origjinal të vitit 1555 dhe një hyrje e vetë…

“Hija e erës” – Carlos Ruiz Zafon

Çdo libër ka shpirt. Shpirtin e njeriut që e ka shkruar dhe të atyre që e kanë lexuar dhe ëndërruar me të. Sa herë që dikush e shfleton, sa herë që dikush hedh sytë nëpër faqet e tij, shpirti i tij rritet dhe forcohet. “Hija e erës” – Carlos Ruiz…

“Nje histori amerikane” – Anatoli Toss.

..Gjithmone mund te kthehesh,por, kur kthehesh,malli per gjithcka qe te mundonte pak me pare therrmohet, zhduket.Vetem ne te shkuaren nuk mund te kthehesh dot. Nuk e kthen dot ate vajzen me te cilen ke shetitur dikur, ajo mbetet vetem ne fotografi dhe ne kujtesen tende. Nuk i kthen dot diskutimet…