skip to Main Content

Erickson – një misionar e diplomat në shërbim të Shqipërisë

Erickson - një misionar e diplomat në shërbim të Shqipërisë Jeta e një amerikani të jashtëzakonshëm kushtuar Shqipërisë vjen nga Mal Berisha në tre vëllime: “Charles Telford Erickson – Jeta dhe vepra për Shqipërinë dhe në Shqipëri”. Erickson ishte një pastor amerikan, që jetoi bashkë me familjen për 30 vjet…

“Rënia e Qytetit”

Në shqipen e përditshme fjala qytet dhe qytetar, që lidhen me qytetin, kanë të njejtën rrënjë kuptimore sikurse fjalët qytetërim dhe i qytetëruar. Kurse në gjuhët me baza latine, fjalët "city" dhe "citizen" nga njera anë, dhe "civilisation" dhe "civic", nga ana tjetër, kanë tingëllim të përafërt, por rrënjë kuptimore…

Çfarë libri po lexoni?

Çfarë libri po lexoni? Përshëndetje të gjithëve! Mirë se vini në blogun tonë të përjavshëm! Sapo mbyllëm një javë në mënyrën më të keqe, me lajme të dhimbshme, që kohët e fundit duket sikur janë bërë të pashmangshme; që na shoqërojnë në bisedat e përditshme në familje, punë, e kafene;…

Çfarë po lexoni sot?

Mirë se vini në blogun e kësaj jave! Kemi menduar që, duke nisur nga kjo javë, të rezervojmë një hapësirë për të diskutuar mbi librat që jeni duke lexuar dhe që doni të shfaqen në këtë faqe. Për ata që janë të rinj, faqja jonë në Facebook është në mbështetje…