skip to Main Content

Fuqia e ironisë: Thënie të famshme të Mark Tueinit

Mirësia është gjuha, të cilën të shurdhërit munden ta dëgjojnë dhe të verbërit munden ta shikojnë. Gjithë sa të nevojitet në këtë jetë është injoranca dhe vetëbesimi, dhe pastaj suksesi është i sigurtë. Frika nga vdekja buron prej frikës nga jeta. Një njeri që e jeton jetën plotësisht, është i…

Ka thënë Pushkini…

“Mos ki frikë nga fyerjet! Mos kërko pushtet! Ji indiferent ndaj lajkave dhe shpifjeve! Dhe mbi të gjitha, mos debato me një idiot!” “Më mirë iluzionet që na lartësojnë sesa një mijë të vërteta”. “Sa më pak ta duash një grua, aq më të lehtë e ke ta kënaqësh atë”.…