skip to Main Content

Urtësia (e Sokratit) fillon në mrekulli

Filozofi i njohur besonte se zgjedhja e njeriut është e motivuar nga dëshira për lumturi dhe se kjo mund të arrihet vetëm duke njohur veten. Ai që dëshiron ta ndryshojë botën, fillimisht duhet të ndryshojë veten e tij. Ka vetëm një të mirë: dituria. Dhe vetëm një të keqe: padituria.…

Shuhet Fatos Arapi

Ndahet nga jeta shkrimtari i njohur Fatos Arapi, pas një sëmundjeje shumëvjeçare. Fatos Arapi lindi në vitin 1929 në Vlorë. Po atje ai kreu shkollën e mesme, ndërsa studimet e larta i ndoqi në Bullgari (Sofje) në Fakultetin e Matematikës dhe të Ekonomisë. Ka punuar për shumë vite gazetar dhe…

Vetëm një buzëqeshje…

Çdo vit, e premtja e parë e muajit tetor njihet si Dita Botërore e Buzëqeshjes. Lexoni disa nga shprehjet më të bukura, që do t'ju bëjnë patjetër të vini buzën në gaz “Buzëqesh gjithmonë, edhe kur je i trishtuar. Ku i dihet kush mund të dashurohet pas buzëqeshjes tënde”. -…

Si të realizosh listën e librave për të lexuar sipas stinëve

Të bësh një listë me libra për të lexuar sipas stinëve është disi e komplikuar, pasi mund të kenë domethënie të ndryshme sipas personalitetit të njerëzve, vendit ku jetohet dhe eksperiencave personale. Por, të krijosh një listë leximi sezonale të jep dhe mundësinë të përzihen llojet e librave që normalisht…

Librat që duhen lexuar patjetër në vjeshtë

Rrugët janë veshur me gjethe, temperaturat po ulen... kushtet perfekte për të lexuar një libër të mirë, ndërsa rrufisni diçka të ngrohtë. Përveç arsyeve se përse kjo stinë është perfekte për adhuruesit e librit, ja disa tituj idealë për ditët e vjeshtës:   Zjarret e vjeshtës - Irene Nemirovsky Subjekti…