skip to Main Content

Kanë thënë… për pesimistët

“Një burrë që është pesimist para moshës 48- vjeçare di shumë; një burrë që është optimist pas kësaj moshe di shumë pak”. - Mark Twain “Gjithmonë merr hua nga një pesimist; nuk do të presë t’ia kthesh”. - Oscar Wilde   "Në moshën 50-vjeçare të gjithë kanë fytyrën që meritojnë".…

Përkufizime optimiste për jetën

Po përjetoni një periudhë të vështirë? Jeni të rënë shpirtërisht dhe mendërisht? Mendoni se keni prekur fundin? Lajmi i mirë është se nëse keni prekur fundin nuk keni ku të shkoni më tej, përveçse të ringriheni. Shprehjet e mëposhtme të disa preh figurave të rëndësishme botërore do t'ju ndihmojnë ta…

Fraza interesante të shkëputura nga librat

Sa gjëra mund të marrim prej librave? Eksperiencë, momente, kulturë, relaks... fraza. Librat mund të jenë në gjendje të na ndryshojnë jetën, sigurisht për mirë. Më poshtë janë disa fraza, të konsideruara ndër më të bukurat të marra nga librat. Sa prej jush kanë zakonin që të shkruajnë frazat më…

Harold Robins, librat që duhet të lexoni

“Çdo njeri mund të blihet. Disa me para. Disa me femra, të tjerë me pushtet. I vetmi njeri që nuk ka çmim është njeriu i ndershëm, ai të vjen vetë falas". Harold Rubin lindi në New York City. Herët në karrierë pretendonte se ishte një hebre jetim i rritur në…

Det, diell dhe shfletim faqesh – çfarë të lexoni në plazh

Disa shkrimtarë e kritikë letrarë janë kundër termit “lexim veror”, duke mos e pranuar tendencën për të lexuar në bazë të ndarjes stinore. Por lidhja e verës me letërsinë nuk është dhe aq rastësore. Asgjë nuk e plotëson stinën e verës sa një libër i mirë. Verë do të thotë…

Historia e vajzës që vret gjarprin përbindësh

Rrëfenja popullore nga e gjithë bota Folklori kinez Shumë kohë më parë, në Kinën e largët, mes maleve Yung jetonte një gjarpër i madh dhe i frikshëm. Gjithë fshatrat pranë ishin terrorizuar nga gjarpri. Shumë ishin përpjekur ta vrisnin, por të gjithë kishin përfunduar ushqim për zvarranikun gjigant. Banorët e…